Om oss

 

Vi som driver kennel Cegali heter Renée och Janne Östrand. Vårt mål är att föda upp friska sunda hundar som gärna tar del av familjen alla aktiviteter.

Vi bor i Kärna strax utanför Kungälv, 3 mil norr om Göteborg. Vår familj består sedan barnen flyttat hemifrån av maken Janne och mig själv Renée samt våra schnauzerkille Gibbs, dvärgschnauzern Fliza och hennes dotter Wilda  samt katten Gustaf.

Vi har haft airedaleterrier i dryga 20 år som vi tränat och tävlat med samt ställt ut. År 2000 kom vår första schnauzer till familjen och sedan dess är vi fast för rasen. Schnauzern är en mycket frisk och sund hund och en “stor” hund i en mellanstor kropp, vilket gör att den passar de flesta i storlek. Rasen kräver en fast hand och tålamod av sin ägare eftersom den är envis. Schnauzern är en trevlig familjehund och en mycket härlig kompis som gärna hänger med på allt familjen hittar på.

“En gång schnauzer, alltid schnauzer” heter det ju och denna ras kommer vi alltid att ha framöver.

Vi har haft tio kullar med schnauzervalpar samt 1 kull med dvärgschnauzer som har gett oss stor glädje och många fantastiska stunder med både hundar och alla härliga valpköpare. Våra valpköpare har varit väldigt engagerade och ställt ut i ringarna, MH-testat, HD-röntgat och genomgått kurser med sina hundar. Vi har anordnat kennelträffar under åren som gått och det har varit mycket uppskatt

Renée har genomgått SKK:s uppfödarutbildning, varit engagerad i Schnauzerringens valberedning, styrelse och avelskommitté under många år och har fått deras förtjänsttecken i Silver.

  Vi har endast en liten uppfödning i hemmiljö då vi vill hinna ge varje valp både tid, omsorg och social träning, för varje valp har rätt till en god start i livet.