Flera år sedan

Nu är det flera år sedan jag uppdaterade här….. lite skäms man faktiskt, en hemsida ska vara levande men med alla sociala medier i dag händer detta.

Mycket har hänt sedan förra gången. Vår fina Ruffa finns inte mer…. men familjen har utökats med ett litet skägg, dvs en dvärgschnauzer p/s. En underbar liten tjej från kennel Drömfångaren i Skövde. Drömfångaren Mera Doralina är namnet, till vardags kallad “Fliza”. En liten flis av en Schnauzer. Hon är född 2018-05-01 och har redan ställts ut några gånger med fina resultat, Excellent varje gång och ofta med ck, flera placeringar i bästa tikklass samt R-cert och Nordic R-cert. Hon har dessutom klarat anlagsprovet för viltspår. smiley

Vi har dessutom en fin schnauzerkille som heter Cegali´s Gibbs och kallas oxå Gibbs. Han är SEUCH, NOUCH, NJV-17 samt NV-17. Han är född 2016-06-06.
Gibbs och matte tränar och tävlar Nosework vilket denna kille verkligen älskar.

Publicerat i Våra hundar | Lämna en kommentar

Best in Show

Året har börjat bra!!!! Ruffa har varit på My Dog, Nordens största hundutställning.

Hon placerades första dagen som Bäst i Rasen BIR Veteran. Hon är numera 9 år och tillhör veteranklassen. Då fick hon vara med i stora finalringen bland alla andra veteraner som denna dag var 29 stycken av alla raser och storlekar. Det slutade med att hon placerade sig som nummer 4 av alla. Vi är så glada och stolta att denna fina goa tjej tycks gillas av så många domare. smiley

Dagen efter togs hon återigen ut bland de 7 bästa hundarna, denna gång var det 28 hundar, men placerades inte. Men helt suveränt bra ändå smiley

Tack Caroline Markhag för fin handling av Ruffa. Ni är ett fint team!!

Publicerat i Våra hundar | Lämna en kommentar

Äntligen

Äntligen några rader från oss igen!!! Inte blivit av att jag skrivit sedan i höstas dvs snart 1 år sedan och en dagbok ska vara levande.

Våren startade med ett besök på Cruft´s. Freja hade kvalificerat sig och vi tyckte det skulle vara kul att få uppleva stämning m.m. på denna enormt stora utställning. Sagt och gjort vi bilade ner genom Europa, körde via Eurotunneln och vidare till Birmingham. En väldigt annorlunda utställning än vi är vana vid i Sverige. Här sitter hundarna i bås för att visa upp sig precis som vi hade i Sverige på 60 och 70-talet. Nåja när dagen var inne lyckades Freja placera sig som 3:a vilket vi är mycket stolta över. Betyder att hon har en kvalificering varje år till Cruft´s om vi vill åka dit igen. Kanske gör vi det?

Det har hänt en del hos oss minsann. Vår senaste kull med schnauzervalpar är redan 1,5 år gamla och har det gott allihop. Vi miste vår härliga Gina i mars. Det känns fortfarande väldigt tomt efter henne, denna lilla tjej fyllde en stor plats i flocken och i våra hjärtan. smiley

I juni var vi i Drammen på utställning och det gick bra minsann. Både vår Ruffa som numera är veteran och Urax bror Kavat blev Norska Champion. Freja blev Bäst i Rasen och Kavat Bäst i Motsatt kön. Frida från vår E kull var också med och fick excellent med championatkvalité.smiley

I slutet av juni gjorde Sixten, Cegali´s Flyer, utställningsdebut och blev bästa Junior, fick certifikat och blev Bäst i Rasen och sin första SKBV (svensk klubbvinnare) inteckning.smiley

Förra helgen var jag tillsammans med Christina Ling-Larsson på World Dog Show i Helsingfors. Vi hade inga hundar med utan flög dit för att njuta av alla hundar 72 hanar och 80 tikar var anmälda, inte dåligt. Tänka sig att få njuta av alla dessa när man har hundintresse, toppenkul. Det var också härligt att få vara med när Monica Wogenius fina “Vissla” Delonnix Caviola blev Världsvinnare. GRATTIS Vissla, Monica och inte minst Maria Thim som fött upp denna fina vovve. Lycka till med henne i framtiden. smiley

Ett möte med Marjo som födde upp en kull valpar efter Urax förra våren hann jag också med. Hon hade med 3 hundar från denna kull och det var mycket härligt att få träffa dem och deras mattar och hussar. De hade alla fått mycket bra hem och var så trevliga och härliga hundar med kanonmentalitet och mycket sträva bra pälsar. Blir spännande att följa dessa framöver. Mycket tacksam för att Marjo och hennes valpköpare ställde upp på denna träff.

När vi skulle åka hem lördag morgon var flighten inställd. Vad gör man då, jo man tar en taxi till hundutställningen och kollar terriergruppen. Efter drygt 20 år med Airedaleterrier kan man inte låta blir att ha ett extra gott öga till dessa vovvar. Efter 5 timmar på WDS åkte vi tillbaka till flygplatsen för att flyga till RIGA !!?? smileyJa det var den enda anslutningen till Göteborg så det fick bli en omväg… Så nu har vi varit i Riga och fikat i alla fall. Drygt 12 timmar försenade landade vi på Landvetter mycket nöjda med vår resa. Tack Christina för trevligt resesällskap.

Nästa helg är det dags för Backamo, där får vi träffa en del Urax och Jackies valpar, det ser vi fram emot.

Lovar att uppdatera denna sida lite oftare smiley

Ha det gott och ta vara på er och era vovvar

Renée, Ruffa, Freja och Urax

Publicerat i Våra hundar | Lämna en kommentar

Hej alla!!!

Nu har jag legat på latsidan smileylänge nog och inte orkat skriva en enda rad sedan i sommar. Det har kanske inte hänt så mycket men lite händer det alltid….

Den största händelsen i mitt liv smiley(nåja i husses och mattes skulle jag vilja säga) är att jag numera kan titulera mig SEUCH, FIUCH, NOUCH, NORDUCH och C.I.B. Cegali´s Daimler….. tjusigt värre smiley så att man hinner vricka tungan många gånger. Allt detta betyder att jag blivit Svensk, Norsk, Finsk, Nordisk och C.I.B. det som tidigare kallades Internationell utställningschampion. Lite nöjd är jag nog själv också men de tvåbenta är supernöjda.

I lördags var Freja och jag med matte och vår mysiga handler Caroline i Lilleström i Norge och träffade min lillasyster Frida, hon gjorde debut i utställningsringen. Carro visade henne och det gjorde hon som vanligt med bravur. Hon fick ett rött band dvs excellent och ck= championatkvalité smiley. Hennes matte var till sig av glädje över sin fina hund och nog är väl lillsyrran fin…. tycker jag med. Matte är också jätteglad över detta. Efter utställningen var vi bjudna hem till Frida och hennes matte, husse och Schnauzersyster Tara. Det var lattjo lajban. Vi fyrbenta hade jättekul medan Caroline och matte blev bjudna på mat.
Tack Christine, Pål, Tara och Frida för en jättetrevlig dag. smiley

Resan hem gick fint trots att det blev en lång dag.

I dag fredag har hela vår familj varit i Värmland och hälsat på min morfars matte och husse. Min morfar finns inte mer och jag tror de var lite glada att träffa alla oss trots att vi är många…. Vi fick sitta i knät och bli klappade och fick nästan all uppmärksamhet…precis som man vill när man är schnauzer.

På söndag ska min dotter Frejsie åka på valputställning. Hon kommer hit i morgon och då ska jag lära henne hur det ska gå till. Även min son “Sixten” ska med på denna utställningen, jag hoppas bli en mycket stolt far på söndag, fast jag får inte åka med. Nåja sköter dom sig som dom ska bara så blir farsan nöjd.

Har säkert anledning återkomma med resultaten av barnens bravader. smiley
Ta vara på er
Svansviftningar Urax

Publicerat i Våra hundar | 1 kommentar