Åland, Finland

I helgen var vi i Finland eller rättare sagt Åland och Eckerö på hundutställning. Det putsades och fixades med Urax och Freja förra veckan för att de skulle vara så fina som möjligt. Tidig fredagmorgon gav vi oss av alla, Husse, Matte och 4 schnauzrar. I Stockholm tog den gemensamma färden slut och Urax, Freja och matte reste vidare med Anneli och hennes hundar Ärtan och Soockie till Grisslehamn och husse åkte med Gina och Ruffa till Carina och Rolf och deras hundar Max och Ross.

Efter 2 timmars båtfärd var vi framme på Eckerö och hotellet. Lördagen kom och vi for redan tidigt på morgonen till Eckeröhallen. Massor med härliga hundar och massor med svenska ansikten också. Till och med våra grannar (nästan) Helene o Hanna med sina bulldogar var där. Bedömningen slutade med att Urax blev bästa hane, fick cert och Cacib och blev Finsk Utställningschampion. Sedan var det dags för Freja och i hennes klass var det många fina tikar. Här blev Freja 2:a bästa tik med Reservcert och Reservcacib. Hennes fina konkurrent Vega vann och blev bästa tik, även hon blev finsk champion. Frejas halvsyster Hedda blev 3:a tik. Sedan skulle Urax och Vega mötas i konkurrensen och det slutade med att Urax blev Bäst i Rasen och Vega Bäst i Motsatt Kön.

Lördag eftermiddag for vi tillbaka till Sverige, Urax, Freja och matte åkte och träffade husse, Carina, Rolf och de andra schnauzrarna för att fira Urax och hans Nordiska Utställningschampionat endast 2 år och 6 månader gammal. Champagnen låg redan på kylning ( tur det finns mobiler) och vi hade en trevlig kväll. Söndag var solig och härlig och det blev hundpromenad för alla herrarna. Carina och matte och tjejerna hade vilodag. Måndag morgon tog alla fyrbenta grabbarna ett rejält morgondopp och Urax lärde sig snabbt hoppa från bryggan (tur att utställningen var avklarad). De tre schnauzergrabbarna hade jätteroligt ihop. Därefter påbörjades hemfärden till Kärna efter en mycket härlig helg med fint resultat och underbart sällskap. Tack Carina och Rolf för en helt fantastisk helg men god mat och mycket trevlig sällskap.

Nu laddar vi för nästa helgs kennelträff, ska bli så kul att se er alla.

Renée & flock

Det här inlägget postades i Våra hundar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *