Äntligen

Äntligen några rader från oss igen!!! Inte blivit av att jag skrivit sedan i höstas dvs snart 1 år sedan och en dagbok ska vara levande.

Våren startade med ett besök på Cruft´s. Freja hade kvalificerat sig och vi tyckte det skulle vara kul att få uppleva stämning m.m. på denna enormt stora utställning. Sagt och gjort vi bilade ner genom Europa, körde via Eurotunneln och vidare till Birmingham. En väldigt annorlunda utställning än vi är vana vid i Sverige. Här sitter hundarna i bås för att visa upp sig precis som vi hade i Sverige på 60 och 70-talet. Nåja när dagen var inne lyckades Freja placera sig som 3:a vilket vi är mycket stolta över. Betyder att hon har en kvalificering varje år till Cruft´s om vi vill åka dit igen. Kanske gör vi det?

Det har hänt en del hos oss minsann. Vår senaste kull med schnauzervalpar är redan 1,5 år gamla och har det gott allihop. Vi miste vår härliga Gina i mars. Det känns fortfarande väldigt tomt efter henne, denna lilla tjej fyllde en stor plats i flocken och i våra hjärtan. smiley

I juni var vi i Drammen på utställning och det gick bra minsann. Både vår Ruffa som numera är veteran och Urax bror Kavat blev Norska Champion. Freja blev Bäst i Rasen och Kavat Bäst i Motsatt kön. Frida från vår E kull var också med och fick excellent med championatkvalité.smiley

I slutet av juni gjorde Sixten, Cegali´s Flyer, utställningsdebut och blev bästa Junior, fick certifikat och blev Bäst i Rasen och sin första SKBV (svensk klubbvinnare) inteckning.smiley

Förra helgen var jag tillsammans med Christina Ling-Larsson på World Dog Show i Helsingfors. Vi hade inga hundar med utan flög dit för att njuta av alla hundar 72 hanar och 80 tikar var anmälda, inte dåligt. Tänka sig att få njuta av alla dessa när man har hundintresse, toppenkul. Det var också härligt att få vara med när Monica Wogenius fina “Vissla” Delonnix Caviola blev Världsvinnare. GRATTIS Vissla, Monica och inte minst Maria Thim som fött upp denna fina vovve. Lycka till med henne i framtiden. smiley

Ett möte med Marjo som födde upp en kull valpar efter Urax förra våren hann jag också med. Hon hade med 3 hundar från denna kull och det var mycket härligt att få träffa dem och deras mattar och hussar. De hade alla fått mycket bra hem och var så trevliga och härliga hundar med kanonmentalitet och mycket sträva bra pälsar. Blir spännande att följa dessa framöver. Mycket tacksam för att Marjo och hennes valpköpare ställde upp på denna träff.

När vi skulle åka hem lördag morgon var flighten inställd. Vad gör man då, jo man tar en taxi till hundutställningen och kollar terriergruppen. Efter drygt 20 år med Airedaleterrier kan man inte låta blir att ha ett extra gott öga till dessa vovvar. Efter 5 timmar på WDS åkte vi tillbaka till flygplatsen för att flyga till RIGA !!?? smileyJa det var den enda anslutningen till Göteborg så det fick bli en omväg… Så nu har vi varit i Riga och fikat i alla fall. Drygt 12 timmar försenade landade vi på Landvetter mycket nöjda med vår resa. Tack Christina för trevligt resesällskap.

Nästa helg är det dags för Backamo, där får vi träffa en del Urax och Jackies valpar, det ser vi fram emot.

Lovar att uppdatera denna sida lite oftare smiley

Ha det gott och ta vara på er och era vovvar

Renée, Ruffa, Freja och Urax

Det här inlägget postades i Våra hundar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *